MITÄ ARVOSTAT?

Mikään mehustin ei ole paras kaikessa. Erilaisilla mehustimilla on erilaisia ominaisuuksia, joita arvioimalla saatat löytää juuri sinulle parhaan mehustimen. Elämäntilanteet saattavat muuttua ja saatat toisessa elämäntilanteessa arvostaa jotain toista ominaisuutta. Perheellinen arvostaa eri asioita mehustimessa kuin yksin elävä. Kuntoutuva arvostaa eri asioita mehustimessa kuin fitneskisoihin treenaava. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä?

ARVOSTATKO MEHUSTIMEN TEHOA?

Kuinka paljon mehua saat mehua irti porkkanasta? Iduista? Selleristä? Omenasta? Oraasta? Jos mehustimen teho ja ‘vääntö’ ovat sinulle tärkeimpiä asioita, suosittelen ehdottomasti horisontaalista mehustinta. 2-kairainen on tunnetusti aina tehokkain mutta hyvällä 1-kairaisellakin mehustimella saadaan erinomaisia tuloksia

HEDELMÄ- JA VIHANNESTESTISSÄ*  tehokkaimmat mehustimet ovat:

1.  Angel 7500 (70%)
2. Omega Twin Gear (67%)
3. Solo Star 4 (66%)
4. Sana by Omega EUJ-707 (65%)
5. Green Star Elite (63%)
6. Vidia (63%)
*Mehustettu:  1kg porkkana, 1kg appelsiini, 1kg omena, 1kg kurkku, 500g selleri, 150g lehtikaali, 200g mung itu, 100g vehnäoras, 100g inkivääri

Edullisemmista mehulingoista tehokkaimmat mallit olivat OBH Nordica Prestige 6749 sekä Philips HR1855/80. Molemmat koneet mehustivat tehokkaasti helpompia hedelmiä ja kasviksia mutta Philipsin kone hajosi runsaskuituista vehnänorasta mehustettaessa.

Yleisesti ottaen runsaskuituisia kannattaa vain kairata, ei lingota heikon mehustustuloksen ja konerikkovaaran vuoksi.

ARVOSTATKO MEHUSTIMEN NOPEUTTA?

Pitääkö mehua saada paljon kerrallaan ja nopeasti? Vaikkapa koko perheelle, työporukalle tai joukkueelle? Mehulinko on poikkeuksetta kairallista mehustinta nopeampi mutta mehun laatu kärsii kovasta pyörityksestä. Lisäksi lingon aiheuttama melu on melko epämielyttävää. Lingon ja puristimen väliin on kehitetty pystymallinen mehupuristin, ns. vertikaalinen eli slow juicer. Slow Juiceri

Testissä nopeimmin 1kg porkkanaa mehustivat:

MEHULINKO: OBH Nordica Prestige 6749
*Kaikki mehulingot ovat todella nopeita, tällä mehulingolla myös mehua saatiin eniten. Huomioithan, että lingottu mehu ei ole laadultaan parasta mahdollista.

VERTIKAALINEN eli SLOW JUICER: Omega Mega Mouth MMV-702
Suosittelemme vertikaalista mehustinta, jos haluat hyvälaatuista mehua paljon ja nopeasti. Iso syöttöaukko vähentää esityötä, porkkanoitakin menee kourallinen kerrallaan ja pienet omenat kokonaisina.

YKSIKAIRAINEN: Solo Star 4
Ei yksikairainen hidas ole käytössä mutta hieman hitaampit toki kuin yllämainitut. Normaalikokoinen porkkana menee sellaisenaan, kurkku pitää pilkkoa pystysuuntaan.

KAKSIKAIRAINEN: Green Star Elite
Kaksikairainen on selkeäst mehustimista hitain.

ARVOSTATKO MEHUSTIMESSA HELPPOUTTA?

Haluatko helppohoitoisen mehustimen, jonka jynssääminen ei käy hermoillesi? Kyllä, sellaisiakin mehustimia on!

Pesuaika noin 1 minuutti:
Philips HR1894/80, Oscar NEO DA-1000, Sana by Omega EUJ-707, Vidia, Hurom GH-SBE06,  Solo Star 4

Hitain pestävä:
Slow Star SW-2000-F

ARVOSTATKO MEHUSTIMESSA HILJAISUUTTA?

Jos arvostat hiljaista mehustinta, pysy erossa lingoista! Linko on yhtä hiljainen kuin väkevä tehosekoitin (85-95 Dbi). Yllättävästi myös jotkut kairalliset mehustimet ovat äänekkäitä (esim. Philipsin kairallinen mehustin).

Suosittelemme hiljaisuutta arvostavalle: Solo Star 4, Sana by Omega EUJ-707, VidiaSlow Star ja Omega Mega Mouth MMV-702.