Tietoa mehustinvertailusta

Mehustintestissä vertailtiin kaikkiaan 23 mehustinta.

Mukana oli yksikairaisia ja kaksikairaisia mehustimia, vertikaalisia mehustimia eli slow juicereita sekä linkoja. Koko testin tulostaulukkoon voit tutustua tästä.

Mehustusinnostus on nostanut päätään tietoisuuden lisääntyessä. Laitteissa tarjontaa on paljon ja vertailutietoa aivan liian vähän. Yleisin tapa valita mehustin on suosituksen kautta, mikä ei ole lainkaan huono tapa.

Paras mehustin on sellainen, jota tulee käytettyä.

Mikäli olet hankkimassa ensimmäistä mehustinta, niin mikä tahansa kelpaa aluksi. Pääasia otat mehustamisen mukaan arkeesi ja löydät tavan nauttia siitä. Kerää kokemusta mehustamisesta (ensin millä tahansa mehustimella) ja huomaat hiljalleen mitä ominaisuuksia arvostat eniten ja minkälaisia vaatimuksia elämäntapasi ja terveystavoitteesi asettavat mehustimelle.

Laadukkaita ja runsasravinteisia mehuja koko perheelle tekevä äiti tai isä etsii todennäköisesti eri laitetta kuin terapeuttisia oras- ja yrttimehuja mehustava.  Sellaista laitetta, joka vastaisi kaikkiin tarpeisiin ei ole olemassa ja voit varautua pitkällä tähtäimellä hankkimaan parhaiten toisiaan täydentävät laitteet.

Omaan terveyteen sijoittaminen on tärkeää ja jokainen tekee sen omalla tavallaan. Budjetti on olennainen osa valintaprosessia ja varsinkin tiukalla budjetilla kannattaa selvittää millaista laatua sijoitettavalla rahalla saa.

Mehustintestin taustaa

Tämä mehustintesti on tehty kentän tarpeeseen, jossa tasokkaiden (ja arvokkaampien) mehustintestien runsaudesta ei olla vielä päästy nauttimaan. Edullisempien koneiden testejä löytyy jonkin verran mutta niissä hajonta on pientä, erottautuiminen olematonta ja todelliset vahvuudet loistavat poissaolollaan.

Mehustintesti tehtiin alunperin syksyllä 2016. Tammikuussa 2018 testiä jatkettin markkinoille tulleilla uusilla mehustimilla. 2018 testeissä mukaan otettiin yleisön pyynnöstä myös äänenvoimakkuusmittaus (kaikista mehustimista äänenvoimakkuutta ei ole saatu mitattua).

Kun kokeilet erilaisia mehustimia kotona, tulokset saattavat vaihdella runsaastikin, riippuen esimerkiksi käyttämistäsi kasviksista. Tavoitteena on ollut aidosti löytää vertailun avulla mahdollisimman tasokkaat mehustimet, joita voimme hyvillä mielin suositella.  Kaikki laitteet on testattu mahdollisimman samankaltaisissa oloissa, pyrkien saamaan aidosti hyödyllisiä ja vertailukelpoisia tuloksia.

Mehustimet

Testissä oli mukana 23 mehustinta:
4kpl mehulinkoa
9kpl vertikaalista mehustinta
7kpl horistontaalista, yksikairaista mehustinta
3kpl horisontaalista, kaksikairaista mehustinta

Mehustimien testausprosessi

Kaikki laitteet on pyritty testaamaan samanlaisissa oloissa. Mehustettiin samankokoinen erä (100-1000g) raaka-aineita. On hyvä huomioida, että raaka-aineittain saattaa olla eroja riippuen esimerkiksi vuodenajasta ja satoerästä. Tämän vuoksi testitulokset eivät välttämättä ole toistettavissa samanlaisina kerta toisensa jälkeen ja tulkoksia onkin hyvä tulkita lähinnä viitteellisenä.

Suuren mehustinvertailun toteutti Raakapuoti.fi

Mehustintestin suoritti Raakapuoti.fi-verkkokauppa (2016 ja 2018). Tavoitteenamme oli asettaa oma valikoimamme rinnakkain muiden markkinoilla olevien laitteiden kanssa. Yhtenä motiivina on ollut tuoda tasavertaisesti esille mehustimien eroavaisuuksia. Lisäksi halusimme varmistua, että edustamamme laitteet kuuluvat markkinoiden parhaimmistoon.

Useille laitevalmistajille tarjottiin mahdollisuutta osallistua testiin omilla laitteillaan. Tarjosimme myös mahdollisuutta osallistua testiin valvojana. Mikäli vastaava testi tehdään jonkun toisen toimesta, annamme mielellämme  testattavaksi edustamamme mehustimet .

Kommentteja testin kulusta:

Biochef Atlas Whole Slow Juicer ei toiminut hyvin porkkanoita testatessa, joten sen testaus keskeytettiin. Kyseessä oli mahdollisesti ‘maanantaikappale’.

Philips HR1855/80 mehulinko hajosi vehnänorasta mehustaessa ja se poistettuun runsaskuituisempien kasvisten testistä. Varmuuden vuoksi poistin siihen pisteeseen testaamatta jääneet Philipsin mehulingot. Tämän takia Philipsin tuloksia ei ole saatavilla kaikista raaka-aineista.

Philips HR1894/80 mehupuristin takkuili pahasti oraassa ja lehtikaalissa. Kone ei hajonnut muuta piti purkaa ja pestä kokonaan jotta testiä päästiin jatkamaan.

Haluatko kuulla lisää?
Katso 2016 testin toteuttajan, Christoffer Weissin analyysi tuloksista:
KATSO VIDEO >